Rebelse moeder

Yes! Vandaag, op Internationale Vrouwendag, is de Nederlandse versie van Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes gepubliceerd. Woensdag ligt er bij mij een in de voorverkoop besteld exemplaar op de deurmat. Ik kijk er heel erg naar uit dit boek met mijn dochter te lezen.

Zij vertelde me recent nog hoe geweldig ze het vond dat ik eigen baas ben en als baas van Zorg In De Tuin bepaal wat er gebeurt op het werk. Ook zei ze dat ik eigenlijk mijn eigen werk ‘bedacht had’ en dus een soort uitvinder ben. En uitvinders, dat zijn haar grote voorbeelden!

Dus ik was verrast, ontroerd en vooral heel trots. Ze kreeg het met haar 8 levensjaren in een paar rake observaties voor elkaar om mezelf door andere ogen te bekijken. En ik realiseerde me eens temeer dat ik voor haar een voorbeeld ben – kennelijk eentje die in de smaak valt. Ik hoef me niet schuldig te voelen als ik bang ben dat ik te weinig tijd voor haar heb. Ze weet wat ik doe en waarvoor ik het doe. Ze is trots op mij! Wauw.

Ik wens haar meer dappere en bijzondere voorbeeldige vrouwen toe. Daarom ben ik zo blij met dit boek. We gaan er samen heel veel inspiratie uit halen!